Mamatalks.sk

Epizóda #42- Mamičky, zbavte sa stresu pomocou týchto 3 jednoduchých, ale revolučných krokov

January 12, 2024 Lydia Argilli Season 2 Episode 42
Mamatalks.sk
Epizóda #42- Mamičky, zbavte sa stresu pomocou týchto 3 jednoduchých, ale revolučných krokov
Show Notes

V tejto epizóde sa dozviete, ako sa vyrovnať so stresom, ktorý má takmer každá viacnásobná mamička. Jednoducho ho znížite, ak budete dodržiavať tieto 3 kroky.

Zredukujte si domácnosť – pri viacerých deťoch sa množstvo vecí tak neuveriteny rýchlo v domácnosti zvyšuje vo vašej domácnosti, že sa človek nestačí čudovať. Pritom platí, že čím viac veci v domácnosti budú o to viac stresu budeme mať, pretože každou novou vecou sa bude zvašovať čas, ktorý budeme musieť venovať starostlivosti o túto vec – či už ju umývať, prať, žehliť, oprašovať, triediť.. táto starostlivosť je čistý čas.  A čím viac času budeme venovať zvybočným veciam, o to menej nám ho ostane na tie dôležité veci. Pritom množstvo vecí, ktoré reálne môžeme používať je obmedzený. Ak máte v skrini 10 červených tričiek, budete asi aj tak siahať vždy k tomu istému a nebudete využívať celú paletu, ale starať sa o ne musíte. Jednoduché pravidlo je, že veci, ktoré už funkciu v našom byte nemajú nemá zmysel uschovávať. A takisto, že pridaním novej veci by mala nejaká iná z bytu zmiznúť ak ho nechcete presýtiť.

Vytvorte si lepší harmonogram dňa- Vytvorte si systém, ktorý bude pracovať pre vás a to pomocou ustáleného kolobehu dňa a zvbykmi. Chaos je totiž hlavným zdrojcom stresu.To totiž, ako si zorganizujete deň má radikálny vplyv na to, koľko stresu mať budete. Keď budete máte ustálené zvyky, postupy, tak budete mať nielen efektívejšie postupy

Vytvorte si rutiny a zvyky – Tieto vám pomôže všetky tie povinnosti, ktoré ako viacnásobná mama musíte vykonať nielen uľahčiť ale vám ich zautomatizovať a zaťažovať menej našú mysel. Zabehané rutiny nám pomôžu štrukturovať den a tak nepodlahnúť stresu. Ide o to, aby ste tie povinosti, ktoré musíte vykonať oddelily od všetkých tých povinosti, ktoré v skutocnosti neboli nevyhnutné. V realite nás ale obe vyčerpávajú rovnako, či už si priorita 1 alebo prirota 2 či 3 a takisto všetky tri budú potrebovať nás čas. Oberajú nás ale aj o čas, ktorý by sme napríklad mohli radšej stráviť s mojími deťmi. 

Nezabudnite, náhody produkujú chaos a plánovanie nám nielen redukuje stres a umožňuje nám nájsť čas na veci, ktoré sú naozaj v živote dôležité – ako čas s našou rodinou či čas pre seba.

Ako nájsť vlastnú cestu na lepšie plánovanie dňa sa dozviete v mojej Epizóda 2 a Epizóda 6

Ak vás môj podcast zaujal, nezabudnite ma navštíviť tiež na mojej stránke - www.mamatalks.sk

Takisto ma nájdete na sociálnych sieťach, či už na instagrame alebo facebooku.

Teším sa na vašu návštevu.