Mamatalks.sk

Epizóda #53 - Nápady na hry pre choré deti- takto ako mama môžete spríjemniť chorobu vaších detí

March 28, 2024 Lydia Argilli Episode 52
Mamatalks.sk
Epizóda #53 - Nápady na hry pre choré deti- takto ako mama môžete spríjemniť chorobu vaších detí
Show Notes

Keď sú deti choré, tak je mimoriadne dôležité ich nielen ako mama zaobstarať v zmysle im zabezpečiť jedlo či lieky, ale takisto im pomôcť v procese hojenia.

Pritom choroba u detí prebieha z mojej skúsenosti v 3 fázach - v tej prvej na začiatku ochorenia je dieťa apatické a má buď bolesti alebo celkovo znaky choroby (horúčka), ktoré ho robia skôr pasívnym. O tom, ako mu v tomto období čo najlepšie možno pomôcť som informovala v epizóde 52. Ak ste ju ešte nepočuli, určite nezabudnite naladiť.

V tej druhej fáze už pomaly choroba ustupuje a naše deti sa stávajú vitálnejšími ale zas nie natoľko aby zvládali bežné úkony. Práve v tejto fáze môžete vy ako mama vaše dieťa mimoriadne podporiť v jeho procese hojenia vašou pozornosťou. Pretože aj my dospelý to poznáme, keď sa necítime dobre, padne nám výnimočne dobre, keď je niekto prítomný, kto nás podrží a možno aj trošku odpúta od choroby.

Deti sa cítia rovnako a oni ešte viac ako my dospelý- trpia keď sú choré, lebo nemôžu robiť, čo zvyčajne a často sa ešte nevedia tak samostatne zabaviť a preklenúť ten čas. Preto sú hry skvelým spôsobom ako jednaj ako mama dieťaťu dopriať pozornosť, ktorú potrebuje. A takisto pomôcť mu preklenúť čakanie na vyzdravenie.

V tejto epizóde vám ponúknem veľký výber hier, ktoré môžete robiť aj dieťaťom, čo má ležať v posteli. Teda hry, ktoré nebudú nijako rušiť v jeho liečbe.

Z mojej skúsenosti je tretia fáza ochorenia taká, v ktorej deti už sú skoro zdravé a vtedy ako mama aj vy môžete trochu si dopriať oddychu a s dieťaťom nabehnúť pomaly do normálneho režimu. U nás doma sa v tejto fáze zvyknú dobiehať domáce úlohy, čo sa zameškali počas choroby, alebo s tými menšími už využijem čas doma na spoločnú prechádzku alebo výlet na ihrisko ak sa na to cítia. Práve po viacerých dňoch strávených v posteli sa to mojím deťom naozaj žiada.

Verím, že vám moje nápady na hry pomôžu pri opatere vaších malých pacientov a poteším sa vašej spätnej väzbe. 

Ak vás môj podcast zaujal, nezabudnite ma navštíviť tiež na mojej stránke - www.mamatalks.sk

Takisto ma nájdete na sociálnych sieťach, či už na instagrame alebo facebooku.

Teším sa na vašu návštevu.