Mamatalks.sk

Epizóda #57 - Rady, tipy a triky- ako nám dokážu zmeniť život k lepšiemu ak ich správne uplatníme

April 26, 2024 Lydia Argilli Season 2 Episode 57
Mamatalks.sk
Epizóda #57 - Rady, tipy a triky- ako nám dokážu zmeniť život k lepšiemu ak ich správne uplatníme
Show Notes

Náš každodenný život je obklopený radami - od rodičov, príbuzných, iných mamičiek a k tomu sa pridávajú informácie, ktoré sa dozvedáme z relácií, podcastov a časopisov. Nie všetky rady sú pre nás prospešné, ale mnohé áno a môžu náš život skutočne obohatiť. Mnohokrát však rýchlo zabudneme rady aplikovať v každodennom živote. Rýchlo upadneme späť do stereotypu, a tak sa nikdy nič nezmení. 

V tejto epizóde podcastu sa dozviete:

- Ktoré rady sú zmysluplné a ktoré možno nie?

- Ako si vytvoriť filtre, podľa ktorých môžeme rady triediť a vybrať si len tie prioritné.

- Od koho sme ochotní prijímať rady na prvom mieste?

- Ako si vytvoriť plán, ako tieto rady uviesť do praxe - nielen premyslieť, ale aj implementovať do svojho života?

Od koho sme ochotní prijať radu?

Aby sme boli schopní prijať radu, je dôležité, aby sme si vytvorili určitú dôveru. A dôveru si môžeme rýchlo vybudovať, keď vieme, že druhá osoba si problémom prešla, že ho osobné už zažila. Takže nie vždy je potrebné, aby sme mali týchto ľudí, ktorí sú nám blízki, alebo nám sú sympatickí či aby nás poznali celý život. Aj rady od cudzích môžu byť pre nás neskutočne hodnotné. 

Dobre mienené rady

Ani dobre mienená rada nemusí byť pre nás vždy dobrá. Na to si musíme vytvoriť vlastné filtre, čo si z toho, čo nám hovoria, môžeme vziať a uplatniť v praxi.

Pretože len počúvanie rád nám nepomôže, ak ich neuplatníme vo svojom živote. A ani tá najlepšia rada nám nepomôže, ak ju nezačneme žiť - teda skutočne aplikovať nejaký fragment toho, čo sme počuli, do nášho každodenného života. 

Malé ciele, veľké úspechy

Pritom malé zmeny sú oveľa účinnejšie ako veľké. Ak nám niekto povie, ako schudnúť 20 kíl za 2 týždne, určite nás to zaujme, ale pravdepodobne to nebudeme schopní aplikovať a zabudneme. Ak sa však rozhodneme uplatniť radu, že vyradíme sladké nápoje z nášho každodenného jedálnička, aby sme schudli, je to oveľa účinnejšie a máme väčšiu šancu, že radu uplatníme a budeme z nej mať úžitok.

Nemusíte urobiť 20 zmien a uplatniť 20 rád naraz, stačí si vypočuť niečo, čo vás napadne, poznačiť si to do zápisníka a potom pracovať na tom, ako môžete tento konkrétny krok, túto radu, túto zmenu uviesť do praxe.

Ako uspieť v zmenách?

Takto budeme mať jasno v tom, aké ciele môžete uplatniť vo svojom živote a ktoré rady by mohli zlepšiť môj súčasný cyklus. Pamätajte si, že účinnosť spracovania malých rád, malých cieľov je oveľa vyššia ako ponáhľanie sa za veľkými cieľmi.

Ak vás môj podcast zaujal, nezabudnite ma navštíviť tiež na mojej stránke - www.mamatalks.sk

Takisto ma nájdete na sociálnych sieťach, či už na instagrame alebo facebooku.

Teším sa na vašu návštevu.