Mamatalks.sk

Epizóda #81- Lepšia komunikácia s pubertiakom - Ako postupovať tak, aby vaša konverzácia viedla k výsledku

Lydia Argilli Season 2 Episode 81

Zaiste ste to už často zažili, vy by ste radi len niečo prediskutovali s vaším pubertálnym dieťaťom a to vyhrotí buď v hádku, alebo vás dieťa nepočúva či sa úplne pred vami uzavrie a vy máte pocit, že hádžete hrach o stenu.

Takáto komunikácia samozrejme k ničomu nevedie, čo neznamená, že vy ako rodič si máte dopriať 4 roky oddychu podľa motta, že aj tak sa s ním/ňou nedá komunikovať, tak načo skúšať? Vyskúšam, keď bude po bude po puberte, dovtedy zrozumie.

Žiaľ tak jednoduché to nieje. Jednak to vaše dieťa aj keď sa bráni, naďalej potrebuje vašu podporu a takisto takáto pauza môže trvalo narušiť vzťah tak, že vaše dieťa po 4 rokoch už s vami vskutku nebude chcieť mať nič spoločné.

Ako teda zvládnuť tieto ťažké komunikácie a dopracovať sa k výsledku v konverzácii? Vypočujte si rady, ktoré som odpozorovala od istého guru v oblasti vyjednávania. Mnohé sa dajú skvelo uplatniť a keďže sú aplikované najmä v takých tých bezvýchodiskových situáciách, sú podľa mňa skvelou metódou na zlepšenie komunikácie s pubertiakom. 

Chcete si vypočuť viac téme pubertálne dieťa? Tak si nezabudnite tiež naladiť epizódy 37 a 73.

Ak vás môj podcast zaujal, nezabudnite ma navštíviť tiež na mojej stránke - www.mamatalks.sk

Takisto ma nájdete na sociálnych sieťach, či už na instagrame alebo facebooku.

Teším sa na vašu návštevu.